D – Kameroen – Limbe Wildlife Center

Dierenopvang

Altijd al een keer gorilla's en chimpansees willen verzorgen? Hun geur te ruiken, te voelen hoe zacht ze zijn en met eigen ogen te zien hoe de babychimpansees worden opgevangen?

In het Limbe Wildlife Center in Kameroen is het mogelijk om als vrijwilliger te gaan werken. Je zal als vrijwilliger een unieke ervaring opdoen die je nooit meer zal vergeten.

Je werkt samen met de lokale bevolking en met verschillende soorten bedreigde primaten (mensapen en kleinere apen).

Plaats: Limbe (kustplaatsje ca. 65 km. vanaf Douala)

Aantal dieren

Het Limbe Wildlife Center geeft onderdak aan ruim 300 dieren, waaronder vele chimpansees, gorilla’s, bavianen, meerkatten en (man)drillen. Elke soort heeft zijn eigen gedeelte op het terrein/park en tijdens je verblijf krijg je de mogelijkheid om op alle verschillende afdelingen te werken.

Directeur van de locale opvang:
Guillaume le Flohic

Contact in Nederland:
www.worldofwildlife.nl

Voor welke studenten?
Alle studenten van dierenopleidingen, maar ook enthousiaste vrijwilligers zonder specifieke opleiding zijn welkom.

Wij ontvingen ENTHOUSIASTE ERVARINGEN!

Accommodatie

Je verblijft vlakbij het opvangcentrum in een huis samen met andere vrijwilligers en studenten. Ondanks dat Limbe een rustig stadje is waar men gewend is aan internationale vrijwilligers en medewerkers van internationale (westerse) bedrijven, wordt het huis voor alle veiligheid bewaakt.

Kosten: Er zijn aan deze stage wel kosten verbonden. Deze zijn hetzelfde als voor het vrijwilligerswerk. Kijk op de website van World of Wildlife voor de details. Duur van de stage is vanaf 1 week tot meerdere maanden.

Voertaal: Er wordt onderling Engels gesproken.

Hoe daar te komen? Er zijn vluchten met diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf Schiphol, maar wellicht goedkoper vanaf Brussel of Düsseldorf naar Douala. Prijzen afhankelijk van het seizoen en de reistijd. Je wordt opgehaald vanaf de luchthaven door een privé-chauffeur.

Locaal vervoer: Je kan vaak met andere medewerkers meerijden naar bijv. het dorp of naar het strand.

Bijzonderheden

Video: Hier een YouTube video over deze opvang.

Je kunt buiten het werk op het opvangcentrum ook mee naar een lokale scholen om samen met een medewerker van het LWC kinderen voor te lichten hoe om te gaan met dieren, in het bijzonder met apen.

In de weekenden kun je zelf of samen met anderen naar het strand of naar het dorpje gaan, waar veel restaurantjes met life-muziek te vinden zijn.

Kameroen heeft een stabiele politiek en de veiligheid is dan ook goed te noemen.

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSTE NIEUWSBRIEF

Website: www.worldofwildlife.nl

Kortom: een unieke ervaring, die je nooit meer vergeet!