Voor welke studenten?

Dit is een particuliere kliniek waar je als student 6e jaars vooral leert steriliseren.

Deze kliniek werkt samen met enkele asielen in en rondom Granada. Hierdoor kunnen er afhankelijk van de bezetting in de kliniek 10 tot 15 asieldieren per dag worden gesteriliseerd.

De eerste dagen zal Anna bekijken welke operatie-vaardigheden je al hebt en zal zij waar nodig nog enkele technieken met je doornemen.

Vooral in de tweede week kan een 6e jaars-student meestal zelfstandig meerdere operaties per dag gaan doen op de 2e operatietafel. Zie foto’s hieronder.


Aanvlieghaven: Malaga

Eigenaar kliniek: dr. Anna Esipova

Reserveren: Je kunt bij Hanno Berger, stichting Dierennood, hiervoor je aanvraag indienen. Stuur een email met je studiejaar en operatie-ervaring en wanneer je wilt gaan naar: info@dierenstages.nl De eenmalige bemiddelingskosten zijn € 39,- ex VAT.


Accommodatie

Er is voor de bezoekende studenten in een op loopafstand van de kliniek gelegen huisje slaapruimte beschikbaar, met gebruik van keuken en badkamer.

Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. In de volledig ingerichte keuken kunnen zelf maaltijden worden klaargemaakt.

Er zijn 3 slaapkamers met ieder 2 bedden. Er is een WiFi-verbinding in huis. En er zijn winkels en pinautomaten in de directe omgeving.
Hier zie je een Nederlandse student aan het werk. Vooral in
de 2e week kun je meestal veel zelfstandig gaan opereren.

Kosten accommodatie: 15 euro p.p.p.d. incl. afhalen van het busstation van Granada na aankomst. Graag op een zaterdag aankomen.

Er wordt geopereerd in de kliniek van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur. Je kunt je omkleden in de kliniek, er ligt daar voldoende kleding dus je hoeft geen eigen operatiekleding mee te nemen.

De rest van de middag en evt. ‘s avonds kun je in een locaal asiel jezelf nog extra nuttig maken door daar dieren te gaan checken. De asielen hebben het financieel erg moeilijk, dus deze hulp zal erg worden gewaardeerd.

De terugreis kan ook op zondag of zelfs enkele dagen later, gezien het aantal slaapplaatsen in het huisje.

Voertaal: Dierenarts spreekt prima Engels en haar assistente Duits. In het asiel vooral Spaans, maar de dierenarts of haar assistente zal je daar introduceren.

Hoe daar te komen? Er zijn rechtstreekse lowcost-vluchten vanaf diverse luchthavens in Nederland en België naar Malaga. Van de luchthaven gaat er een bus in 90 min. naar Granada. Nadat je in Malaga bent aangekomen, even bellen met Anna hoe laat je ongeveer aankomen bij het busstation van Granada, zodat zij of iemand anders je daar kan afhalen. Bij een late aankomst na ca. 22.00 uur in Granada, kan het zijn, dat Anna je vraagt om even met een taxi naar het huis te gaan.

Wat is er nog meer te doen? Behalve dat je de prachtige stad verder kunt gaan bekijken, kun je je ook heel nuttig maken door te gaan helpen in een van de diverse asielen in en rondom de stad. De mensen van de kliniek zullen je daar bij helpen.

Locaal vervoer: Per bus en indien mogelijk mag je eventueel gebruik maken van de auto van de dierenarts. Als je meer wil zien van de mooie omgeving, kun je een goedkope huurauto nemen.