Asociacion Humanitaria Para la Proteccion Animal de Costa Rica (AHPPA)

Plaats: San Rafael de Heredia nabij de hoofdstad San José

Aantal dieren: ca. 100 honden en 25 katten.

Opereren in de binnenlanden bij kaarslicht....

Asielhoudster: Lilian Schnog, AHPPA President

Voor welke studenten? Alleen 5/6e jaars studenten Diergeneeskunde en afgestudeerde dierenartsen.

Accommodatie: Er is een mogelijkheid om te verblijven in een appartement van het asiel zelf. Dit bevindt zich op hetzelfde terrein. Kosten hiervan zijn 200 US$ per week per student.

In deze kosten zit behalve het verblijf in onderstaande keurige eigen appartementen, ook het extra vervoer en de extra maaltijden inbegrepen, wanneer je met 4WheelsDrive jeeps de binnenlanden ingaat, om in kleine dorpjes bij indianenstammen ook de locale dieren te gaan opereren.

Voertaal: De directie en een van de dierenartsen spreken redelijk tot goed Engels. Maar de overige medewerkers niet of amper. Een woordenboekje Spaans/NL is dan ook nuttig…. Zeker als je ook nog een aantal dagen door Costa Rica wilt rondtrekken.

Hoe daar te komen? Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol met o.a. KLM. Maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Je kan gemakkelijk per taxi (30 min) naar het asiel gereden worden. Probeer om vóór 17.00 uur bij het asiel aan te komen, anders is het beter om de eerste nacht een hotelletje op of nabij de luchthaven te boeken.

Locaal vervoer: Aangezien je op het zelfde terrein ook overnacht is er geen locaal woon/werk vervoer nodig. Als je eens boodschappen wil doen of naar de stad wil gaan, kun je meestal mee rijden met een van de locale vrijwilligers.

Het openbaar vervoer is goed geregeld, want er stopt een bus voor de deur. Boodschappen kunnen op loop afstand worden gedaan en er zijn kleine heel voordelige restaurantjes eveneens per voet bereikbaar.

Website: http://www.animalsheltercostarica.org

Bijzonderheden: Dit asiel wordt geleid door 5 enthousiaste dames en er werken een aantal locale dierenartsen. Behalve het normale werk (80% steriliseren en 20% overige verrichtingen) in de kliniek zelf, kun je ook eens meegaan als men het 'veld' in gaat. Daar wordt 'on the spot' geopereerd.

Zelf meenemen: Vriendelijk verzoek om voor jezelf operatiehesje(s) (scrubs) mee te nemen.