U/D Accra – Ghana

Phoenix Animal Care - Accra 

De Nederlandse Saskia Rozendal vestigde zich in 2004 in de hoofdstad Accra in Ghana.

Zij wilde daar hetzelfde blijven doen, waar ze hier al veel ervaring mee had, namelijk het verzorgen van dieren, met o.a. een trimsalon en een winkel voor dierenbenodigdheden.

Zij heeft altijd veel met vrijwilligers gewerkt en wil dat graag ook nu weer gaan doen. Deze stageplek is dan ook uitstekend geschikt voor:

1. Stagiaires van MBO opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair.
2. Vrijwilligers zonder specifieke dierenopleiding, maar wel met enige ervaring met het verzorgen van dieren.

Je kunt daar de volgende werkzaamheden uitvoeren:
a. Het assisteren en ook begeleiden van onze werkers (lokale ongeschoolde mensen) met het verzorgen van de dieren (geiten, kippen, konijnen, cavia's. vogels, papegaaien, hamsters, katten en honden.)
b. Assisteren in de dierenspeciaalzaak met verkoop van de producten die zij via Nederland importeren.
c. Assisteren in de trimsalon.

Het terras van het huis van Saskia met haar dochter.
In de trimsalon worden alle dieren goed schoongemaakt.

Dierenartsen en studenten Diergeneeskunde

Zowel dierenartsen als studenten Diergeneeskunde zijn hier ook welkom en kunnen samenlopen met de dierenarts waarmee Saskia al geruime tijd mee samenwerkt. 

De studenten zullen zeker de gelegenheid krijgen om kleine operaties te doen onder toezicht van hem. Daarnaast kunnen zij hier ervaring opdoen met veel ziektes en problemen die in Nederland amper of niet voorkomen. Dit geldt overigens ook voor de dierenverzorgers.

Wel geeft Saskia de volgende kanttekening: Ghana loopt zeker 50 jaar achter in ontwikkeling vergeleken met Nederland op het gebied van medische zorg e.d. Veterinaire medicijnen zijn er zo goed als niet en er wordt dan ook gebruik gemaakt van humane medicatie met alle gevolgen van dien. Er is in het hele land niet eens een röntgen apparaat
te vinden. De dierenartsen werken met het minimale aan materiaal.

Behalve honden en katten zijn het ook koeien, geiten, varkens, kippen en schapen die hier gewoon los lopen en daar wordt niets aan gedaan. Saskia heeft na lang zoeken gelukkig een dierenarts gevonden, die wel moderne ideeën heeft, redelijk Engels spreekt en graag met collega's of studenten uit andere landen wil samenwerken. Hij is erg nieuwsgierig om de nieuwste (operatie)technieken te leren en wil anderzijds graag laten zien, hoe in Ghana bepaalde ziekten en aandoeningen met eenvoudige middelen behandeld kunnen worden.  

 

Diverse locale verzorgers werken bij Saskia.
Een van dezwerfdieren die Saskia heeft opgenomen en dienen te worden verzorgd.

Welke dieren zijn er bij Saskia? 

 

Over het algemeen werkt zij met dieren van particulieren. Soms krijgt zij zwerfdieren aangeboden die zij dan zelf verzorgt en probeert te herplaatsen. Al de kosten incl. medicatie en sterilisatie worden dan door haarzelf betaald.

Accommodatie

Alle vrijwilligers, studenten en dierenartsen kunnen hier kosteloos slapen, incl. alle maaltijden. Er zijn een aantal ruime luxe slaapkamers(s) ter beschikking voorzien van eigen badkamer met wc en douche. De woonkamer wordt met Saskia gedeeld, inclusief de keuken en de rest van het huis. Daar zijn geen kosten aan verbonden behalve eventuele extra persoonlijke uitgaven, zoals snoep, frisdrank e.d. 

Impressies via Facebook

FB pagina Shop...
https://www.facebook.com/Phoenix.Animal.Care.Ltd/

FB pagina Trimsalon...
https://www.facebook.com/PhoenixSpaForPets/

FB pagina Opvang dieren
https://www.facebook.com/Hope-for-Animals-1487913771510815/

Pagina (zoek op Saskia Rozendal) waar foto's van het huis op te vinden zijn.
https://www.facebook.com/

Diverse soorten dieren hebben het geluk om bij haar te mogen wonen. Al dan niet tijdelijk.
Deskundig wordt dit zwerfkatje schoongemaakt.