U – Toledo

TOLEDO – Granavet

Dit is een particuliere kliniek waar je als student 6e jaars vooral leert steriliseren. Maar ook (jonge) dierenartsen die extra praktijkervaring willen opdoen zijn hier welkom.

Deze kliniek werd in april 2017 geopend en staat onder dezelfde leiding als de kliniek in Granada. Ook in Toledo is er hetzelfde principe, namelijk dat er van locale asielen honden worden gesteriliseerd. Hierdoor worden er veel van dergelijke operaties per dag uitgevoerd, maar er worden ook andere behandelingen voor particulieren uitgevoerd.

Laura Cabbalero is de dierenarts die daar vast is aangesteld om samen met haar assistent Jesús 4 dagen per week de kliniek te runnen. Op woensdag en zaterdag werken zij in een van de locale asielen. Bezoekende studenten kunnen bij al hun werkzaamheden meelopen.

Laura - die o.a. ervaring heeft opgedaan in een asielkliniek in Nepal - heeft als intentie om zo snel mogelijk studenten (die dan wel al enige operatie-ervaring moeten hebben opgedaan) zelfstandig te kunnen laten werken.

Afhankelijk van je vaardigheden, kun je dan in de tweede week sterilisaties en andere medische verrichtingen verder gaan praktiseren.

Aanvlieghaven: Madrid

Eigenaar kliniek: dr. Anna Esipova

Locale dierenarts: dr. Laura Callalero


Accommodatie

Er is voor de bezoekende studenten in een op loopafstand van de kliniek gelegen huis beschikbaar met 4 slaapkamers en met gebruik van keuken en badkamer.

Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. In de volledig ingerichte keuken kunnen zelf maaltijden worden klaargemaakt. Laura en Jesús wonen daar al en de overige slaapkamers worden verhuurd aan bezoekende studenten en dierenartsen. Kosten zijn gelijk als in Granada, dus 15 euro p.p.p.d.

Er is een WiFi-verbinding in huis. En er zijn winkels en pinautomaten in de directe omgeving.

Klik op de plaatjes hieronder om ze te vergroten.

Kosten accommodatie: 15 euro p.p.p.d. incl. afhalen van het station van Toledo na aankomst.

Graag op een zaterdag aankomen. Er wordt geopereerd in de kliniek op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur (behalve op vrijdagmiddag). Op woensdag en zaterdag wordt er gewerkt in het asiel. Dat geeft de studenten de gelegenheid om ook kennis te kunnen maken met een dergelijk asiel dat vele malen groter is dan ieder ander asiel in Nederland.

Het adres van de kliniek is: Calle Doctor Fleming 17, Los Yébenes, Toledo.

En van het huis: Calle Castillo 16. Dit heeft behalve de 4 slaapkamers, een zitkamer, een keuken en een badkamer ook een terras. Laura en Jesús wonen daar permanent.

Meestal kun je als dat beter uitkomt met de terugvlucht ook op zondag of zelfs enkele dagen langer verblijven, gezien het aantal slaapplaatsen in het huisje.
 
Voertaal: Laura en Jesús spreken prima Engels.

Hoe daar te komen? Er zijn rechtstreekse lowcost-vluchten vanaf diverse luchthavens in Nederland en België naar Madrid. Vanaf de luchthaven is er een prima treinverbinding met 1 overstap in Madrid. Reisduur is ca. 2 x 30 min. Kijk hiervoor verder op www.rome2rio.com

Als je vanuit je trein belt met Laura wanneer je aankomt in Toledo, komt zij je afhalen bij het station.

Wat is er nog meer te doen? Toledo is een middelgrote stad met alle faciliteiten van winkels, restaurants, enz. Behalve dat je de prachtige stad verder kunt gaan bekijken, kun je je ook heel nuttig maken door te gaan helpen in een van de diverse asielen in en rondom de stad. De mensen van de kliniek zullen je daar bij helpen.

Locaal vervoer: Er zijn voldoende mogelijkheden voor openbaar vervoer. Als je meer wil zien van de mooie omgeving, kun je bijv. in het weekend een goedkope huurauto nemen.

Betaling: Je kunt of de kosten vooraf overmaken per bank, of het gehele bedrag na aankomst aan Laura contant betalen.