dierenstage lopen in Peru
Keurige kliniek waar samengewerkt kan worden met Pepe, de locale dierenarts

Keurige kliniek waar samengewerkt kan worden met Pepe, de locale dierenarts.

Het is vrijwel de enige dierenkliniek van heel het noorden van Peru, dus altijd veel te doen!

Marjolein met links Pepe, de dierenarts en rechts Julius, de medeoprichter van de stichting.

Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk pups te vaccineren.

Keurige badkamers

Keurige, moderne badkamer.

Kamer met dubbeldecks bed en eigen badkamer.

Asiel: Esperanza Canina

Plaats: Huanchaco (ca. 5 km. ten westen van Trujillo in het noorden van Peru)

Aanvlieghaven: Trujillo via Lima.

Aantal dieren: De Nederlandse Marjolein Bekkers heeft een prima asiel opgezet voor ca. 40 hulpbehoevende honden.

Wie kan hier naar toe komen? Hier is iedereen van harte welkom! Dierenartsen en 6e jaars studenten Diergeneeskunde, kunnen hier heel veel nuttige handelingen en operaties gaan doen. In de moderne kliniek zijn de meeste zaken aanwezig om bijv. sterilisaties uit te voeren.

Maar ook studenten Dierverzorging en gewone vrijwilligers zonder specifieke opleiding kunnen hier geweldig goed werk doen met de vele honden in dit asiel.

Accommodatie: Voor alle vrijwilligers heeft Marjolein prachtige accommodatie voorhanden, waar voor slechts 20 Soles (= ca. 6 euro p.p.p.d.) kan worden overnacht. Het bevindt op een prachtige locatie aan een parkje en op nog geen 100 meter van zee. Het huis is bovendien van alle gemakken voorzien. De 2 slaapkamers hebben 1 x 2 en 1 x 3 bedden en zijn beiden voorzien van een nette badkamer. De woonkamer en de keuken worden gedeeld.

Marjolein maakt graag een heerlijke maaltijd voor je klaar voor maar 10 Soles (dus ca. 3 euro p.p.). Beddengoed is aanwezig. Handdoeken graag zelf meenemen. Er is dus plaats voor max. 5 personen.

Voertaal: Dierenarts spreekt redelijk Engels, asielhoudster gewoon Nederlands.

Hoe daar te komen? Eerst vlieg je naar de hoofdstad Lima. Vandaar kun je met een binnenlandse vlucht van 45 min. naar Trujillo vliegen voor ca. 70 euro. Maar je kunt ook voor ca. 35 euro via de beroemde Panamerica Highway, langs een schitterende kustroute per bus in ca. 8 uur naar Trujillo rijden. Marjolein geeft je precies aan hoe je snel en veilig bij haar huis kunt komen.

Kenmerken van de locatie: Het stadje heeft een schitterend lang strand, dat beroemd is om te kunnen surfen. De tijd dat je niet met de dieren werkt, kun je ook in het stadje zelf je vermaken met de vele restaurantjes en barretjes.

Locaal vervoer: Per bus, deze rijden af en aan en zijn erg goedkoop.

Website:www.http://esperanzacanina.com/

Kijk hier voor een krantenartikel over Marjolein Bekkers.

Bijzonderheden: Dierenartsen en studenten Diergeneeskunde gaan met de bus naar de dierenkliniek waar een dierenarts graag wil gaan samenwerken. Hij heet Pepe en heeft zoals je aan de foto’s kunt zien een keurig geoutilleerde kliniek. waar prima gewerkt kan worden.

De werktijden zijn wat wisselend – normaal van 2 tot 9 uur maar hij maakt ook vaak lange dagen van 9 uur ‘s morgens tot ‘s avonds 21.00 uur…. Je kunt dan zelf kijken op welke dagen je mee wilt lopen want je hoeft niet constant aanwezig te zijn. Het aantal sterilisaties per week is ongeveer 10. Dit varieert echter in de loop van het jaar.

Daarnaast kunnen de bezoekers ook helpen en meedoen met de sterilisaties van de eigen dieren van Marjolein. Als je van te voren aangeeft waar je voorkeuren voor zijn, dan kan zij proberen er rekening mee te houden.

Maar naast sterilisaties zijn er ook altijd kleine medische handelingen uit te voeren, aan bijv. oren, vacht, enz. De reguliere dierenarts heeft hier te weinig tijd voor. Er is dus altijd genoeg te doen en je zult er heel veel kunnen leren en ervaring opdoen! Je zult begrijpen, dat je er het meeste aan hebt, als je al redelijk zelfstandig kunt werken.

De gedeelde zitkamer met televisie en WiFi-aansluiting.