Dierenstages Philippijnen


Villa als huisvesting

Aklan Animal Rescue & Rehabilitation Center

Asiel: Het AARRC (Aklan Animal Rescue & Rehabilitation Center) is een asiel gecombineerd met een dierenkliniek.

Locatie: Gesitueerd in de stad Kalibo in de provincie Aklan op het Filipijnse eiland Panay. Een team van enthousiaste dierenvrienden is daar heel goed bezig met het helpen van dieren die dit nodig hebben.

En dat zijn er op de Filipijnen zeer velen! Het is een enorm groot land, met weinig dierenorganisaties en met een mentaliteit ten opzichte van dieren, waarbij bijv. nog veel zwerfhonden worden gevangen om gebruikt te worden voor consumptie.

Voor wie? Dierenartsen, studenten Diergeneeskunde, maar zelfs ook studenten MBO Dierverzorging en ook vrijwilligers zonder opleiding zijn hier van harte welkom! Voor iedereen is hier veel te doen. En alles met goede Engels-talige professionele (bege)leiding. Er komen hier regelmatig vrijwilligers uit diverse landen om mee te helpen. Dus een prettige diervriendelijke sfeer voor iedereen!

Accommodatie

Er zijn eigen slaapkamers ter beschikking in de omgeving van het asiel. Prijzen daarvoor zijn momenteel (2017): 700 PHP per kamer met twee 1-pers. bedden en airconditioning (Filipijnse Peso = ca. 0,02 euro) is ca. 14 euro per kamer als je alleen bent en 7 euro p.p.p. nacht als je met 2 studenten of dierenartsen tegelijk daar naar toe gaat.

Je slaapt dan in het huis van het nichtje van mijn Nederlandse contactpersoon, Michel van der Kleij en zij maakt ook graag maaltijden voor je klaar, waarvoor je alleen de gemeenschappelijke kosten van de inkopen hoeft te betalen. Dat is een paar euro per maaltijd.

Voertaal: Engels.

Hoe daar te komen? Er zijn vele vluchtmogelijkheden naar de luchthaven Kalibo: Je kunt vliegen via Kuala Lumpur, Singapore of Hongkong en daar overstappen om dan rechtstreeks naar Kalibo te vliegen. Maar er zijn ook mogelijkheden om te vliegen op de hoofdstad Manilla en dan met een binnenlandse vlucht door.

Prijzen verschillen nog wel eens, maar liggen gemiddeld tussen de 600 en 800 euro retour.

Na aankomst op de luchthaven Kalibo wordt je persoonlijk afgehaald door iemand van het asiel. Het is maar 10 min. rijden vanaf de luchthaven.

Locaal vervoer: Als je meer wilt zien van de omgeving zijn er goedkope 'tricycles': motorthes met zijspan.

Voor 20 PHP (dus ca. 0,40 euro) word je naar het centrum van de stad gereden.

De mensen van het asiel adviseren je graag over de mogelijkheden waar je het beste naar toe kunt gaan.

Website: http://animals.tukcedo.nl/
En een YouTube video om een indruk te krijgen: Klik hier

Bijzonderheden: Deze organisatie heeft een goede kliniek, maar geen eigen dierenarts. Zij werken echter goed samen met enkele enthousiaste lokale dierenartsen voor. Deze dierenartsen doen de sterilisaties op vrijwillige basis en kunnen zeker hulp hierbij gebruiken van studenten Diergeneeskunde of officiële dierenartsen.

Een afgestudeerde dierenarts kan behalve met het meewerken met de locale dierenartsen ook zelf bij de kliniek van het AARRC diverse behandelingen doen.

Deze organisatie doet ook veel voor gehandicapte honden en zorgen bijv. ook voor aangepaste vervoers-middelen voor de dieren. Zoals honden-wheel-chairs.


Ook organiseren zij regelmatig uitgebreide vaccinatie-campages.


En ook belangrijke educatie-projecten voor de vele schoolgaande kinderen: