Dierenstages Philippijnen


Villa als huisvesting

Aklan Animal Rescue & Rehabilitation Center

Asiel: Het AARRC (Aklan Animal Rescue & Rehabilitation Center) is een asiel gecombineerd met een dierenkliniek.

Locatie: Gesitueerd in de stad Kalibo in de provincie Aklan op het Filipijnse eiland Panay. Een team van enthousiaste dierenvrienden is daar heel goed bezig met het helpen van dieren die dit nodig hebben.

En dat zijn er op de Filipijnen zeer velen! Het is een enorm groot land, met weinig dierenorganisaties en met een mentaliteit ten opzichte van dieren, waarbij bijv. nog veel zwerfhonden worden gevangen om gebruikt te worden voor consumptie.

Voor wie? Dierenartsen, studenten Diergeneeskunde, maar zelfs ook studenten MBO Dierverzorging en ook vrijwilligers zonder opleiding zijn hier van harte welkom! Voor iedereen is hier veel te doen. En alles met goede Engels-talige professionele (bege)leiding. Er komen hier regelmatig vrijwilligers uit diverse landen om mee te helpen. Dus een prettige diervriendelijke sfeer voor iedereen!

Accommodatie

Er zijn eigen slaapkamers ter beschikking bij het asiel.
Prijzen daarvoor zijn voor 2015: 850 PHP per kamer met twee 1-pers. bedden en airconditioning (Filipijnse Peso = ca. 0,02 euro) is ca. 16 euro per kamer, dus 8 euro p.p.p. nacht.
De andere kamer heeft 2 stapelbedden en is dus goed voor max. 4 personen en die heeft alleen een ventilator.
Prijs is dan 650 PHP is ca. 13 euro per nacht, dus met 2 pers. bezetting is dat 6,50 p.p. per nacht.
Binnenkort krijgt die kamer ook airco en dan wordt het dezelfde prijs als de andere kamer. Alle prijzen zijn inclusief een dagelijks ontbijt!
Je kunt ook goedkoop gebruik maken van de maaltijden in het huis van het asiel. Per lunch of diner is dat 200 PHP dus ca. 4 euro.

Voertaal: Engels.

Hoe daar te komen? Er zijn vele vluchtmogelijkheden naar de luchthaven Kalibo: Je kunt vliegen via Kuala Lumpur, Singapore of Hongkong en daar overstappen om dan rechtstreeks naar Kalibo te vliegen. Maar er zijn ook mogelijkheden om te vliegen op de hoofdstad Manilla en dan met een binnenlandse vlucht door.

Prijzen verschillen nog wel eens, maar liggen gemiddeld tussen de 600 en 800 euro retour.

Na aankomst op de luchthaven Kalibo wordt je persoonlijk afgehaald door iemand van het asiel. Het is maar 10 min. rijden vanaf de luchthaven.

Locaal vervoer: Als je meer wilt zien van de omgeving zijn er goedkope 'tricycles': motorthes met zijspan.

Voor 20 PHP (dus ca. 0,40 euro) word je naar het centrum van de stad gereden.

De mensen van het asiel adviseren je graag over de mogelijkheden waar je het beste naar toe kunt gaan.

Website: http://animals.tukcedo.nl/

Bijzonderheden: Deze organisatie heeft een goede kliniek, maar geen eigen dierenarts. Zij werken echter goed samen met enkele enthousiaste lokale dierenartsen voor. Deze dierenartsen doen de sterilisaties op vrijwillige basis en kunnen zeker hulp hierbij gebruiken van studenten Diergeneeskunde of officiële dierenartsen.

Een afgestudeerde dierenarts kan behalve met het meewerken met de locale dierenartsen ook zelf bij de kliniek van het AARRC diverse behandelingen doen.

Deze organisatie doet ook veel voor gehandicapte honden en zorgen bijv. ook voor aangepaste vervoers-middelen voor de dieren. Zoals honden-wheel-chairs.


Ook organiseren zij regelmatig uitgebreide vaccinatie-campages.


En ook belangrijke educatie-projecten voor de vele schoolgaande kinderen: