Asiel Aanifeira Porto Portugal

Aanvlieghaven: Porto (OPO)

Er zijn hier 350 honden en ca. 60 katten

Asielhouders: Victor Correia de Barros en Jackie Dias.

Voor welke studenten? Zowel MBO Dierverzorging als WO Diergeneeskunde. Maar ook vrijwilligers zijn hier van harte welkom!

Accommodatie

Het asiel heeft speciaal voor de bezoekende studenten en vrijwilligers een appartement gedurende het gehele jaar afgehuurd. Dit is volledig ingericht met 3 slaapkamers, 2 badkamers en een washok met wasmachine. Je verblijft daar dus meestal met andere studenten en/of vrijwilligers uit diverse landen. Hetgeen meestal als een bijkomende prettige ervaring wordt gezien.

Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. In de volledig ingerichte keuken kunnen zelf maaltijden worden klaargemaakt. Er is plaats voor max. 8 personen. Er is een internet aansluiting. En er zijn winkels en pinautomaten in de omgeving.

Kosten accommodatie: 15 euro p.p.p.d. incl. electriciteit, wifi, gas en vervoer luchthaven/appartement plus dagelijks vervoer tussen appartement en asiel met o.a. de dierenkliniek.

Voertaal: Engels

Hoe daar te komen? Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol en Brussel naar Porto. Je wordt persoonlijk van de luchthaven afgehaald en weer teruggebracht. (Behalve bij een terugvlucht met een vertrek van vroeger dan 10.00 uur 's morgens, dus dan per taxi)

Locaal vervoer: Er zijn busverbindingen met de stad Porto.

Email: international@aanifeira.pt

Websites: www.aanifeira.pt en http://aanifeira.wordpress.com

Bijzonderheden: Met dit asiel hebben wij veel ervaring opgedaan. Wij zijn er persoonlijk geweest en hebben gezien hoe een jong en enthousiast team aan vrijwilligers van dit vroegere dodingsstation een prima werkend en diervriendelijk asiel heeft gemaakt.

Waar bovendien in de door hen zelf gebouwde dierenkliniek jaarlijks vele honderden operaties worden verricht.

De meesten zijn van partikulieren, bijv. erfdieren van mensen uit de agrarische omgeving. Daar zitten de nodige sterilisaties tussen, maar hoeveel dit er per dag zijn is moeilijk aan te geven. Dat kan verschillen tussen 1 en 3 per dag.

Voor een persoonlijk stageverslag, klik hier.

Voor de studenten Diergeneeskunde: er zijn meestal 2 eigen dierenartsen werkzaam op werkdagen. Je mag als student aantonen dat je zelfstandig kunt opereren, waaronder castraties. Als dit goedgekeurd wordt, mag je vervolgens daar ook zelfstandig deze operaties verrichten.

Maar er wordt (net zoals in alle andere asielen) wel van je verwacht dat je ook meehelpt met het verrichten van andere (kleine) medische handelingen bij de ca. 350 dieren van het asiel en van partikulieren die tegen een gereduceerd tarief daar naar toe komen met hun dier(en).

Om optimaal het aanbod van de te opereren dieren te stimulieren, is de dierenkliniek geopend van 9.00 uur tot 20.30 uur. Hierdoor worden ook mensen die overdag moeten werken, in de gelegenheid gesteld om na hun werk nog met hun dier naar de kliniek te komen. Dit geeft de studenten dan ook meer mogelijkheden op meer operaties. Er wordt dan gewerkt in 2 shifts, namelijk van 09.00 tot 17.00 uur of van 13.00 tot 20.30 uur, met afzonderlijke dierenartsen.

Wanneer 2 of 3 studenten tegelijk daar aanwezig zijn, worden deze shifts in overleg verdeeld, waardoor er ook meer individuele aandacht per student kan zijn. Als je samen bent, blijf je in principe ook samen werken.

De zaterdag is daar (net zoals bij de meeste andere asielen) de wisseldag.

O.a. de nabij gelegen stad Porto is erg aantrekkelijk om te bezoeken. (zie hieronder)