Verslag stage Coimbatore – India

Verslag stage Coimbatore - India

Hoi Hanno!

Ik blijf nog een maandje bij mijn oma in India en ga naarna voor een paar maanden naar Australie dus nog geen Nederland voor mij!

Eergisteren ben ik met de trein van Coimbatore naar Bangalore gekomen. Ik ben in totaal meer dan vijf weken in Coimbatore geweest.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad! Het Puppy Palace is een groot huis heel dicht naast gebergte. De dichtstbijzijnde buren wonen een kilometer van dit huis vandaan. De omgeving heeft goede paden om op te lopen en honden op uit te laten en verder heel veel natuur en verschillende soorten bomen.

Ik heb slangen, herten en wilde zwijnen gezien maar er lopen ook olifanten rond. Het echtpaar is heel erg aardig en Westers vergeleken met de rest van India. Dit vond ik erg fijn. Toen ik aankwam hadden ze net een 2-weken-oude kitten gekregen zonder moeder. Deze moest elke twee uur gevoerd worden.

Ik had een grote kamer met eigen badkamer, allemaal erg schoon. Ook had ik een kat op mijn kamer omdat deze kat erg aggressief was naar andere katten en ze ernstig verwond. Deze kat was wel ontzettend lief tegen mensen dus dat was leuk gezelschap.

Verder woonde ook de chauffeur in het huis. Voor schoonmaken en eten geven hebben ze mensen in dienst. Girija wilde graag dat ik kwam helpen met honden uitlaten, verven en een bange hond gewend laten raken aan mensen.

Verder ging het echtpaar nog een keertje weg voor een paar dagen en had ik de keuze of ik bij familie wilde blijven of bij het Puppy Palace. Ik wilde graag blijven en heb toen in die tijd vier 1-week-oude kittens verzorgd. Later hadden we ook nog 5 puppies langs de weg gevonden die we meenamen. Deze worden hopelijk snel geadopteerd in het programma wat elke maand plaatsvindt.

Ik mocht zelf weten wat ik wilde doen. Ze had altijd een klusje als ik het vroeg maar als ik wilde kon ik ook een paar uur lezen of tv kijken.

Ook gingen we een paar keer per week naar het centrum van Coimbatore. In supermarkten kon ik alles kopen wat ik nodig had. We zijn ook nog een keer naar de film geweest en uit eten. We hebben ook een andere vrouw bezocht die iets buiten Coimbatore woont en met vier mensen in totaal voor 250 straathonden zorgt. Dat was heel indrukwekkend.

Het weer in Coimbatore was erg warm dus we gingen wandelen in de ochtend en ik ging zelf nog in de avond.

Ze hadden geen wifi en goed internet maar dat zal er heel snel zijn!

Het eten was goed te doen. Ik vond het eerst een beetje heet met al die chilli's maar later was ik er meer aan gewend. Het eten is heel erg lekker en goed geregeld.

Ze hebben heel erg leuke honden, allemaal heel vriendelijk! Drie van hun honden lopen buiten los overdag. De rest is in vier groepen opgedeeld. De katten zitten samen in een hele grote woonkamer.

Girija en Mohan zorgen heel erg goed voor alle dieren. Elk dier krijgt genoeg lekker eten, drinken, aandacht en de medicijnen die het nodig heeft. Ook is het overal schoon.

Ik ben erg blij dat ik hier gekomen ben en wil zeker nog een keertje terug! Het voelde als een rustige vakantie met heel veel dieren.

Ik heb erg genoten van het weer, de natuur, de mensen, het eten en de dieren.

Ik zal wat foto's via mijn mobiel mailen!

Groetjes, Suzan D'Rose.

Fotos van de stage zijn nog niet aangeleverd.