dierenstage Marmaris Turkije
dierenstage Marmaris Turkije
dierenstage Marmaris Turkije
dierenstage Marmaris Turkije

TIJDELIJK KAN HIER GEEN VRIJWILLIGERSWERK WORDEN GEDAAN 

 

Asiel: Catshelter Kittycat

Nabij Marmaris aan de Zuidkust (ca. 5 km. vanaf het centrum)

Aanvlieghaven: Dalaman

Hoeveel dieren: ca. 250 katten + 1 ezel + 5 honden + 15 kippen

Asielhoudster: Jean Thirkill

Voor wie geschikt? Voor iedere vrijwilliger die met dieren-verzorging ervaring heeft. Het asiel is door Aequor officieel goedgekeurd: F856

Accommodatie: Dichtst bijzijnde appartementen bevinden zich in de wijk Armutalan.

Prijs accommodatie: Afhankelijk van het seizoen tussen 11 en 15 euro per appartement per nacht.

Voertaal : Engels

Hoe daar te komen? Gedurende het charter-seizoen (april t/m oktober) kan er het beste een totaal-pakket van vlucht + appartement geboekt worden bij een Nederlandse touroperator.

Dit is goedkoper dan per lijndienst en tevens zijn de transfers van de luchthaven naar het appartement dan inbegrepen. Er wordt gevlogen op Dalaman.

Er zijn ook in de wintermaanden wat mogelijkheden (o.a. via Corendon) om te vliegen. Voordeel: alles is dan veel goedkoper. Nadeel: in die periode is er veel gesloten.

Locaal vervoer: Jeannie bezit geen auto, alleen een scooter. Maar er zijn vaak andere vrijwilligers die wel een auto hebben en waar meegereden kan worden.

In en rondom Marmaris is een uitgebreid netwerk van kleine busjes, zgn. 'dolmus'. Voor ca. twee euro kan men vanaf het appartement naar het centrum van Marmaris worden gereden.

Website: www.marmarisinfo.com/kittycat

Bijzonderheden: Dit is een van de weinige asielen die zich speciaal op katten richt. Het wordt geleid door een zeer gedreven en fantastische Schotse vrouw, die al meer dan 16 jaar tegen alle verdrukking in, deze opvang voor zwerfkatten draaiende weet te houden.

Je zult hier heel veel kunnen leren en het zal een fantastische ervaring zijn. Maar aangezien Jeannie de hele dag erg druk is met het asiel en ook regelmatig met haar scooter voedsel wegbrengt naar haar diverse voederplaatsen voor zwerfkatten, regelmatig opeens weg moet om een gewonde kat ergens van straat te halen en bovendien ook scholen bezoekt om educatie te geven, zal zij - na de eerste inwerkperiode - niet zoveel tijd hebben om constant stagiaires te begeleiden. Je moet dus als student Dierenverzorging wel al in staat zijn om zelfstandig katten te kunnen verzorgen.

Misschien dat je op de terugreis naar NL een kat mee zou kunnen nemen, waar hier een adoptant voor gevonden is. We staan je dan op Schiphol op te wachten. Sommige touroperators en (Turkse) luchtvaartmaatschappijen hebben geen mogelijkheid tot het vervoeren van dieren. Bijv. Corendon neemt wel dieren aan.