Vrijwilligers kunnen slapen in een van deze leuke houten huisjes.

Zagreb / Kroatië

In Kroatië heb ik contacten kunnen leggen met een zeer toegewijde groep van dierenvrienden, die verenigd zijn onder de naam Cerberus. Zij willen de vele zwerfdieren-in-nood in hun regio nabij Zagreb gaan helpen.

Daarvoor hebben zij begin 2017 een oude boerderij in het kleine dorp Preseka kunnen opkopen, waar echter nog veel aan moet worden gedaan om deze geschikt te maken als opvangasiel voor veel zwerfdieren en tevens slaapruimte voor bezoekende vrijwilligers.

Iedere vrijwilliger maar zeker ook hen die van klussen houden is er zeer welkom!

Behalve studenten Dierverzorging en vrijwilligers zonder specifieke opleiding voor het verzorgen van de dieren, zijn ook dierenvrienden die kunnen klussen met hout, verf of willen werken in de grote tuin zeer welkom! Er zijn veel dieren die zorg nodig hebben, vachten verzorgen, nagels knippen, enz. 

 

De huisjes bevinden zich naast het asiel. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een badgelegenheid.

Hoeveel dieren?

Er zijn momenteel al zo'n 75 honden, waaronder veel pups en zo'n 20 katten. Maar daar is onlangs zelfs een 'zwerf-koe' bijgekomen. Er is dus voor iedere dierenvriend genoeg te doen! Ook als je niet van klussen houdt, kun je de verzorging van de vele honden en katten op je nemen.

Hoe kom je er?

Om daar te komen moet je eerst vliegen naar Zagreb, dat 30 km. van Preseka ligt. Voorlopig moet er nog (waarschijnlijk tot 1 augustus) geslapen worden in die stad en dagelijks zal een van hun team je als vrijwilliger(s) komen ophalen en 's avonds ook weer terugbrengen.

Er zijn diverse goedkope vluchten met o.a. Air Serbia of Croatia Airlines voor 150 tot 250 euro meestal met een tussenstop. 

Je wordt vanaf de luchthaven afgehaald door een vrijwilliger van Cerberus, die je naar je hotel of naar het asiel met accommodatie zal brengen. En dit geldt ook voor de terugvlucht.

Er lopen al veel heerlijke pups rond.......
Accommodatie

Zolang de eigen accommodatie ruimte om te slapen nog niet klaar is, kan er prima worden overnacht in heel leuke houten huisjes, die op het terrein van de buren staan. Daar is ook een gelegenheid voor toilet en om te wassen. Prijs is 100 euro per week p.p. De gezamenlijke maaltijden kun je gewoon bij het asiel zelf gebruiken. Daar betaal je alleen de kosten voor de boodschappen aan mee.

Er wordt vegetarisch maar toch zeer smakelijk gegeten...

Nog een grote ruimte waar opgevangen dieren kunnen worden

ondergebracht.

In de huisjes zijn 2 comfortabele bedden en al het beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen.
Veel ruimte voor de honden om te spelen.

Dit is wat Google Streetview laat zien.