D – India – Coimbatore

Asiel: Coimbatore Puppy Palace and Kitty Castle

Vele enthousiaste reacties:

Voor veel vrijwilligers was een verblijf in Coimbatore een fantastische ervaring, die men graag ook aan anderen wil adviseren:

lindedefillet@hotmail.com: “Wij willen graag terugkomen!”
marina.kunst@hotmail.com: “Dank je wel voor de geweldige ervaring!”
yoskaoolbekkink@hotmail.com: “Wij hebben heel veel geleerd!”
lisetblokzijl18@gmail.com: “Er werd heel goed voor ons gezorgd!”
kamila.grzesica@wp.pl: “De beste ervaring van mijn leven!”
sabinajousma@gmail.com: “Het was een prachtige tijd daar!”
meggyhuizenga@gmail.com: “Het was precies waar ik op gehoopt had!”
suzandrose@hotmail.com: “ Ik hoop snel weer genoeg gespaard te hebben om volgend jaar weer terug te kunnen komen!”
robindewitte89@live.nl: “Wil zeker weer terugkomen!”

Met de meeste van deze vrijwilligers hebben de mensen van de Puppy Palace nog steeds via Facebook leuk contact.
Als jezelf ook contact wil opnemen met een van deze vrijwilligers als je overweegt om ook een keer naar Coimbatore te gaan, dan mag je dat zeker doen.

Plaats: Coimbatore

Coimbatore is een belangrijke industriestad in de staat Tamil Nadu in het zuiden van India. De stad is gelegen in het gelijknamige district Coimbatore, tegen de grens van Kerala, en heeft bijna 1 miljoen inwoners en er wonen met name hindoes.

Aantal dieren in het asiel: ca. 35 katten, 35 honden, enkele koeien en een eekhoorn (!). Er worden bovendien regelmatig kittens en puppies opgevangen die verzorgd moeten worden. Ook worden er honden opgevangen, die grote kans maken om op straat opgepakt te worden om te worden gedood.

Asielhouders: Een gepensioneerd Amerikaans/Indiaas echtpaar werkt hier al vele jaren voor zwerfdieren die hulp nodig hebben.

Voor wie bedoeld? Zowel studenten Dierverzorging als vrijwilligers zijn hier van harte welkom!

Omschrijving opvang

Het eigenaars echtpaar heeft een aantal jaren in de USA gewoond en daar veel liefde voor dieren gekregen.
Teruggekomen in India, wilden ze een opvang opzetten voor zwerfdieren. Niet al te groot zodat het wel werkbaar zou zijn.

Nu zij beiden rond de pensioen-leeftijd zijn gekomen, wordt het werk wat zwaar en kunnen ze heel goed dierenverzorgers gebruiken. Locaal is dat niet gemakkelijk te vinden en dus hebben zij een beroep op mij gedaan, of ik daarvoor wil bemiddelen. Hetgeen ik natuurlijk graag doe.

Je werkzaamheden zullen vooral bestaan uit het eten geven en verzorgen van de diverse dieren en het uitlaten van de honden. Als je ervaring hebt met het verzorgen van bijv. wonden en eenvoudige ziektes, dan is dat heel welkom.

Belangrijk is wel dat als je eenmaal voor dit vrijwilligers-adres hebt gekozen, dat je ook zo snel mogelijk de precieze data doorgeeft dat je er wilt verblijven. Als je bijv. vooraf aan je terugreis nog wat wilt rondreizen, graag dit doorgeven naar mij, zodat men daar ter plaatse rekening mee kan houden.

Bezoek hier hun Facebook-pagina.

Hoe daar te komen?

Er zijn vele vlucht-mogelijkheden naar India en de beste verbindingen naar de luchthaven van Coimbatore lopen via Bangalore of via Madras. Je wordt afgehaald vanaf de luchthaven.

Locaal vervoer: Taxis zijn heel goedkoop.

Accommodatie: Je verblijft in dit prachtige huis van dit echtpaar op basis vol pension. Dat betekent dat je alleen of samen met je mede-student een keurige slaapkamer hebt en daarbij 3 maaltijden per dag, verzorgd door een eigen kok. En dat alles kost maar 7,50 euro p.p.p.d. (per 1 maart 2016)

Vrijwilligers die van dieren houden, hebben hier een geweldig fijne tijd! Zowel de honden als de katten die hier wonen, vinden het heerlijk om aandacht en extra verzorging te krijgen.